”Sleeva” kablar till I/O panelen

Började för en vecka sedan men glömde såklart en kabel – den viktigaste! Om man vill kunna slå på datorn d.v.s. Nu är i alla fall samtliga kablar till I/O-panelen klara. Passade på och tog en bild också.

I vanlig ordning försvårades även detta moment av att tjockelen på I/O-kablarna krävde viss storlek på krympslangen för att kunna trä över den och strumpa. Med en krympfaktor på 2:1 så fick jag helt enkelt kompromissa och ha överseende med att ledarna blottades vid kontakterna. Jag kan leva med det framför att skjuta upp projektet ytterligare i väntan på att krympslang med bättre krympfaktor införskaffas. I ena änden, själva I/O-panelen, döljs kablarna av ett hölje (som jag lackat svart, se bild) och i andra änden, som ansluts till moderkortet, stör det inte mig om ledarna syns. Dessutom blir det lite enklare att dra kablarna då de inte blir så stela. 

På bilden syns underdelen av I/O-paneln med de främre anslutningarna. De lösa kablarna går till PCB i den övre delen för toppanslutningar och strömbrytare.

 I/O-panel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s