Montering av LCD temperaturmätare

Att få temperaturmätarna på plats krävde lite finmekaniska justeringar. Bl.a. var jag tvungen att korta ena sidan på de övre vinkelfästena som håller den främre radiatorn. Samt förlänga skruvspåren i chassiet. Detta för att få plats med vinkelfästen och fästen för hållaren till temperaturmätarna då dessa sitter på samma höjd och annars tar i varandra.

Använde Dremel med kapskiva för att kapa vinkelfästena och fasa ur de raka fästena. Det blev rätt varm och även om det inte syns på bilden så blev det avtryck i färgen från skruvstädets käftar på fästena. Tur att inte det heller kommer synas. Ursfasningen på fästena kommer alltså ligga an mot den kapade sidan på vinkelfästena.

Rak- och vinkelfästen

Och så här blev det. Bakom gallret kan man skönja den översta fläkten som sitter på den främre radiatorn. Avståndet mellan fläkt och baksidan av frontpanelen för temperaturmätarna är näst intill obefintlig. Ett par millimeter är allt man behöver ibland. Ren röta att det gick att genomföra m.a.o. De övre platserna är redan bokade.

Frontpanel med LCD temperaturmätare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s