Nya Datorhörnan – FAS 2 : Del 1

wbVälkomna till den avslutande delen av Nya Datorhörnan och Fas 2 : Del 1 som handlar om inredning. Nu när bänkskivorna kommit på plats (tyvärr inga katalogbilder på det) så övergår projektets andra fas till att fylla hurtsar och hyllor med diverse bråte som legat i flyttkartonger från andra världskriget (bildligt talat). Egentligen borde jag börja med belysning och kablage för el och nätverk men jag vill så gärna bli av med dessa förbannade flyttkartonger som slukar allt man behöver och hindrar en att hitta det man behöver när man behöver det. Dessutom är det inte bestämt till 100% hur jag vill fördela arbetsytan, så innan jag börjar borra och hitta på andra hyss som gör det omöjligt att retirera utan större materiella skador så ska jag ”bo in mig” lite först.

Hyllplan har alltså kommit upp på den norra väggen. Hyllorna har ett djup på 300mm och är vanliga spånskivor med melamin(?) laminat som man hittar på välsorterade byggvaruhus. Konsolerna är Habos  Konsol 190 av vitlackerad aluminium. Eftersom reglarna i väggen har ett litet tokigt avstånd kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle ha en konsol ända i ena hörnet (som dessutom skulle vara svår att skruva fast) eller en sockel som väggstöd. Det blev det senare. Inte så snyggt men den fyller sin funktion.

Nästa steg är att planera in lite belysning och dra lite kablage; el och nätver. Eftersom sommaren är en relativt ljus period så blir det nog fokus på kablage  i första hand. Hittar jag en Luxo L-1 slår jag däremot till direkt.

Stay tuned for episode 2 of season 2 😀

4 tankar om “Nya Datorhörnan – FAS 2 : Del 1

 1. Jättesnyggt med ett enkelt hyllplan! Funderar på att byta ut min smala Billybokhylla mot två väggfasta hyllor ovanför mitt skrivbord – då får jag även plats för ett litet bredare skrivbord. Tack för uppdateringen. I will stay tuned (;

  Gilla

  • Tack. Ska man ha dubbla hyllplan eller fler så kan jag rekommendera sparringhylla från t.ex Elfa. Det ger ett stilrent och luftigt intryck. I min ”Gamla Datorhörnan 1” använde jag en bärlist som jag fäste i höjd med taket, det höll upp flera hyllplan och t.o.m. skrivbordet.
   Jag är ganska övertygad om att det kommer se bättre ut än din Billy 😉

   Gilla

   • Jag älskar stringhyllor! Fast inte deras pris alltid. Hade tänkt mig något liknande från IKEA i så fall. Tack för tipset 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s