[UBXing] Marantz SR6011

Hade sedan länge tröttnat på att behöva använda flera fjärrkontroller. En för TV och en för Apple TV. Hembioförstärkaren, en gammal NAD T743, doldes bakom en lucka så här fungerade inte ens fjärrkontrollen utan jag fick vackert lyfta på röven för att manuellt sätta på/stänga av den . Något som kändes minst sagt low-tech såhär i början på millennieskiftet. Lösningen heter HDMI CEC och det skall stödjas hela vägen så jag kan slå på/av allt med en enda knapptryckning, och så så fick det bli…

MARANTZ-SR6011

När priset äntligen letat sig ner en bra bit från toppnoteringen 13.000 kr (c:a) till 8.000 kr bestämde jag mig för att slå till – vilket jag också gjorde och så här i efterhand inte en dag för tidig. Antar att modellen håller på att fasas ut och nästa modell blir nog dyrare så varför chansa?

Jag tänker inte utge mig för att vara en audiofil men jag har lyssnat på denna förstärkare från och till med lite olika högtalare genom åren och gillade karaktären och kraften, som slår min gamla NAD med hästlängder, och var säkert på att den skulle passa med mina högtalare – vilket den gjorde (med en liten justering av det lägre mellanregistret i equalizern). Dessutom placerar den sig prismässigt med prissänkningen inom smärtgränsen och har ett estetisk tilltalande utseende med sitt avskalade formspråk.

So without further ado…

Snabba fakta:

Marantz SR6011
Video: Ultra HD (4K, HDR, BT.2020, HDCP 2.2)
HDMI: 8 in, 2 ut
Ljudformat: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (7.2.2/5.2.4), DTS:X
Effekt: 9 x 110 watt (8 ohm, 1 kanal, 20–20 000 Hz)
Rumskorrektion: Audyssey MultEQ XT32
Nätverk: Wifi och ethernet
Strömning: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
App-styrning: Marantz AVR Remote (iOS, Android)
Skivspelaringång: Ja
Multikanals pre out: Ja

Omdöme:

Efter snart tre månaders användande har jag bara gott att säga om denna hembioförstärkare vad gäller dess kraft och upplösning. Det har mestadels handlat om filmtittande men även lite musik har man hunnit med när gumman är borta 🙂

Mindre bra är appen Marantz 2016 AVR remote som på min Iphone 6s kraschade titt som tätt. Spellistan fungerade inte, samma låt spelades upp om och om igen trots olika låtar i spellistan. Som tur är fungerar däremot SR6011 även med den betydligt bättre appen DS audio för min Synology DS411+II som skickar musiken över DLNA. Perfekt!

REKOMMENDERAS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s