[UBxin] Razer Ornata Chroma

When TenKeyLess is ten too less. Missförstå mig inte, Jag älskade mitt Filco Majestouch 2 men det fanns två mindre problem: Det ena var det faktum att det är ett mekaniskt tangentbord med ett lågt wife acceptance vad gäller ljudet. Det andra att jag allt för ofta faktisk saknade ett numeriskt tangentbord.

I och med att både min dator och skärm redan har RGB-belysning var det intressant att utforska möjligheten med att utöka detta till att även omfatta andra enheter med RGB-beslysning för ett mer visuellt tilltalande tema. Valet föll på Razer Ornata Chroma som uppfyller både kravet på ljudnivå med sina mekaniska membranbrytare samt att den också har numeriskt tangentbord.

Razer Ornata Chroma är trots bilden på kartongen ett ISO-tangentbord (såklart) med ett ganska så stilrent utseende. Förutom RGB-belsyningen är det inget som sticker ut eller stör. Rena raka linjer som också går igenom det medföljande handlovsstödet.

RGB-effekterna sköts av Razer Synapse och kan kopplas till spel. I dagsläget använder jag mig bara av tema för Doom 2016 när jag spelar eftersom det är det enda tema som finns av de spel jag aktivt spelar. Det går dock att skapa egna om man så vill. Bara fantasin sätter gränser. Normalt använder jag enbart ett statiskt tema över hela tangentbordet i samma cyan som övriga enheter. Gillar när det är stilrent.

Ornata Chroma använder Razers egenutvecklade Mecha-Membran brytare . En slags hybrid mellan mekaniska- och membrabrytare som – enligt produktbladet – ska vara tystare än mekaniska brytare, reagera snabbare på nedslag med ett skarpt och taktilt klick. Något tystare är det i alla fall.
Tangenterna är halvhöjds som – åter igen enligt produktbladet – reagerar snabbare på nedtryckning tack vara kortare slaglängd.
Tangentbordet har stöd för 10 samtidiga nedslag och sammantaget skall detta vara guds gåva till alla gamers men så är det såklart inte.

Jag uppskattar det något nedtonade klicket som mekaniska tangentbord annars avger utan att ge avkall på den taktila återkopplingen med klick. ISO-layouten faller mig också i smaken och sammantaget är det en trevligt bekantskap. Jag har dock inte utforskat alla möjlighet vad beträffar macro och andra finesser.

Rekommenderas.

En tanke på “[UBxin] Razer Ornata Chroma

  1. Pingback: [UBxing] Razer Goliathus Extended Chroma | Too Extreme For You

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s