[UBxing] Alienware 34 Curved Gaming Monitor AW3418DW (Storleken har betydelse – del 2)

Dags att matcha min Dell Alienware Aurora R7 i såväl prestanda som estetiskt. Vad är då inte bättre än en 34 tums monitor med 1900R IPS panel och NVIDIA® G-Sync från Dell? Inte mycket!

AW3418DW andas verkligen premiumkänsla med sitt sofistikerade yttre och erbjuder även lite moderniteter som justerbar RGB-belysning. Även ramen följer trenden genom att vara 3mm ultratunn (men man lyckas ändå inte trolla bort sorgekanterna på 8mm). Designen gör sig även bra på arbetsplatsen. Bildmässigt levererar Dell i vanligt ordning imponerande färger och ljusstyrka.

Snabba fakta:

IPS panel med bildformatet 21:9 och 3440 x 1440 i upplösning (WHQD).
178° betraktningsvinkel och färgdjupet som motsvarar sRGB till 99%.
NVIDIA® G-SYNC™ teknologi ser till att eliminera halva bilder (tearing).
Uppdateringsintervall på 100Hz (120Hz överklockad) och svarstid på 4 ms.
6 olika spellägen att välja från. 3 optimerade för FPS, RTS och RPG.
Skärmen är justerbar i höjdled och kan vridbar samt lutas. Dock ej i Y-led.
RGB-belysning kan skräddarsys via AlienFX.
2 st USB 3.0 varav en med laddningsström samt en USB typ B 3.0 ingång.
2 st USB 2.0.
1 st. HDMI och 1 st. DisplayPort

Att spela har varit ett sant nöje. Spel som Destiny 2 gör sig inte rättvisa i bildformat som 16:9 eller 16:10. I kombination med ett grafikkort som kan leverera över 100 fps blir upplevelsen dessutom ännu mer behaglig och med ökad precision på köpet.
Nackdelen med ultrabreda skärmar är äldre spel som inte haft samma extrema bildformat i åtanke och dras därför med stora sorgekanter på båda sidor. Har man tur kan man dock råda bot på det med hjälp av Flawless Widescreen som stödjer en uppsjö av titlar, bl.a. Call of Duty: Black Ops 2 (som jag inte kunnat sluta med) och några titlar från Command & Conquer-serien (inte illa!). Fler spel lär dock stöda ultrabreda skärmar framöver så det råder inget tvivel om att de är här för att stanna!

Ett par ord om RGB-belysningen. Med programmet AlienFX kan man styra ljussättningen på Dells produkter som utöver skärmen även omfattar dator, tangentbord och mus om man har dessa. Vidare går det även att koppla ljuseffekter till f.n. 145 olika spel enligt produktsidan, likt Razer Synapse – något jag inte verifierat eller försökt mig på. Jag har valt ett statiskt sken i cyan på både skärm och dator. Den sistnämnda är en Alienware Aurora R7.

Denna modell är begränsad till 100Hz i uppdateringsintervall. Att överklocka till 120Hz går men kan kräva lite tålamod då vissa program har betett sig lite underligt emellanåt och Windows skrivbord krympte (!) på bredden. Inget jag undersökte närmare direkt eftersom jag är nöjd med de 100Hz som utlovats. Har man däremot krav på 120 stabila, eller t.o.m. 144Hz, finns det säkert andra alternativ idag men det breda bildformatet rekommenderas starkt oavsett!

3 tankar om “[UBxing] Alienware 34 Curved Gaming Monitor AW3418DW (Storleken har betydelse – del 2)

  1. Pingback: [UBxing] Razer Firefly | Too Extreme For You

  2. Pingback: [UBxin] Razer Ornata Chroma | Too Extreme For You

  3. Pingback: [UBxing] Razer Goliathus Extended Chroma | Too Extreme For You

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s