[UBxing] SONY BRAVIDA KD-65XF9005 65″ 4K HDR

Äntligen åker min gamla Philips ut. 47PFL4047T var en billigt TV som fyllde ett behov under en tidpunkt då huset renoverades. Särskilt mycket TV-tittande blev det dock inte, något som detta monster kanske ändrar på?

TV:n kom i en sedvanlig TV-kartong med sedvanligt innehåll och bjöd inte på några egentliga överraskningar. En fet manual, föreskrifter, garanti med supportnummer, stativ, fjärrkontroll med tillhörande batteri och…

SONY BRAVIDA KD-65XF9005 65″ 4K HD, är stor nog att fylla ut både TV-bänk och väggen den står framför samtidig som den bildmässigt detroniserade gamla ”bettan” på så gott som alla punkter med en så nära Bio-upplevelse man möjligen kan uppleva hemma utan sätta upp en duk och projektor.

Jag var inte helt bekväm med att gå all in och köpa en OLED när denna TV ändå presterade så förträffligt bra med tanke på priset. Jag har varit relativt tolerant med de kvalitetsbrister som LCD-tekniken inledningsvis och delvist fortfarande brottas med och framgångsrikt lyckats filtrera bort resten. Men efter att ha sett Altered Carbon i Dolby Vision vete tusan om jag någonsin kommer titta på något annat än 4K och HDR igen. Det är sådan dynamik i färger och kontrast som man bara kunde drömma om för några år sedan.

Panelen är bakbelyst och har lokal dimming som ytterligare minskar närvaron av s.k. blooming. Dessutom är det inget ljusläckage i hörnen. TV:n har en slimmad och minimalistisk design så det finns inte så mycket att berätta om den. Ljudet kan jag inte bedöma. Har kört ljudet (Dolby Atmos när det erbjuds) genom hembioförstärkaren från dag ett mer eller mindre.

Jag ger denna TV fyra TV-apparater av fem TV-apparater (4/5). Det jag inte gillar är Android-gränssnittet och att man får reklam i menyerna. Valde att spela upp material via en ATV i stället för att använda de inbyggda apparna. Fördelen med att använda en Apple TV 4K är, förutom att eventuellt behöva flera olika handkontroller samt behöva navigera genom omständiga och ibland irrationell meny, att jag kan gömma ATV och hembioförstärkaren dold bakom en luka i TV-bänken och med en knapptryckning ändå starta alltsammans tack vare att fjärrkontrollen sänder via radio!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s