[UBxing] Apple TV 4K

När man skaffat sig en ny TV och upptäcker att medföljande fjärrkontroll kräver en ingenjörsexamen och att det inbyggda OS:et kan framkalla epilepsi hos den som försöker navigera sig igenom alla menyer och reklam(!) så är det kanske inte konstigt om man man söker lite sinnesro, som jag hade tidigare.

Innan Smart-TV var speciellt smart och inte hade stöd för så många strömningstjänster var det AppleTV som gällde. Nu med 1080P, 4K, HDR och vad allt det heter så hänger dock inte gamla hederliga AppleTV med längre. Som tur är har inte Apple inte legat på latsidan och utvecklar fortfarande AppleTV för att möta efterfrågan på högkvalitativ hembio! Här i sin senaste iteration AppleTV 4K. Låt oss se vad paket innehåller…


Fint förpackat som vanligt. Jag låter bilderna tala sitt tydliga språk.


Fortsatt välförpackat och stilrent. Övriga kommentarer överflödiga.

 


AppleTv 4K har lagt på sig lite och har nu aktiv kylning! Fläktbladen skymtar genom lufthålen på undersidan. Ja, den ligger upp och ner.

Apples filosofi går igenom hela produkten, såväl insida som utsida är enkel och avskalad men ändå funktionell.

Varför föredrar jag AppleTV framför TV:s inbyggda appar? Som jag nämnde inledningsvis har TV-apparater med få undantag alltid minst en plottrig fjärrkontroll som knappt kan användas i mörkret. Det har inte fjärrkontrollen till AppleTV. Den består av en pekyta och fem knappar som man snabbt lär sig hitta. Lätt och liten är den också eller vad sägs om 123x38mm och 45 gram? 

Traditionella fjärrkontroller använder sig också av IR vilket ibland kräver fri sikt för att fungera. Fjärrkontrollen till AppleTV använder sig av radio,  som Apple kallar för MFi, vilket tillåter enheter att förvaras utom synhåll. I mitt fall i en bänk med solia dörrar.

Även gränssnittet är överlägset (även om Sony med Android kontinuerligt förbättrar och t.o.m. har skalat bort reklamen) i sin enkelhet. När jag trycker på hem-knappen startar TV och ljudanläggning och jag möts av en ren och tydlig startbild där jag kan välja strömningstjänst. Det kan nog i inte bli mer renodlat än så. Det känns både modernt och futuristiskt på samma gång utan avkall på kvalité och utbud.

AppleTV erbjuder även andra funktioner för den som går all-in i Apples ekosystem. Skärmdelning är som inte ensamma om längre men det är en sak och det finns kanske några andra men det har inte intresserat mig så jag har varken kunskap eller intresse att uttala mig om dessa egenskaper. Jag var ute efter en så enkel och ren installation som möjligt och det fick jag med AppleTV. 

Inköpspris 1.789 kr för 32GB versionen på Elgiganten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s