OptiBay Drive Kit


OptiBay skapades av MCE för användare som vill ha så mycket lagringskapacitet i sin dator som möjligt. Punkt! Men MCE låter inte saker gå till spillo och skickar med lite extra saker som kan komma väl till pass. Häng med när vi förlöser den anspråkslösa lådan…

lnuti lådan hittar vi ett USB 2.0-kabinett för SuperDrive och en OptiBay omsorgsfullt förpackade i bubbelplast tillsammans med en CD-ROM och en universalskruvmejsel.

Själva vaggan, OptiBay, andas kvalité och skiljer sig från (de äldre?) produktbildern på MCEs hemsida i possitivt bemärkelse. Blev överraskad av ”Pennan”. Det visade sig vara en universalkruvmejsel med två orangefärgade bits med flat- och stjärnmejsel i två storlekar vardera. Man kan ju tycka att det hade räckt med den lilla svarta precisionsmejseln så det tackar vi för. En Torx-bits storlek T6 följer också med (får se om den kommer till användning?) och två skruvar till själva USB-kabinettet.

Kabinettet för SuperDrive i silverfärgad plast andas inte riktigt samma kvalité som själva OptiBay och har inte samma finnish som Apples egna produkter, tyvärr. Medföljande kabel för anslutning till MBP är en ful USB Y-kabel!? Kabinettet har endast anslutning för Micro USB och DC-plug för 5V. En vanlig MicroUSB till USB hade räckt.

Medföljande CD-ROM innehåller – såklart – manual för installation av OptiBay och montering av SuperDrive (DVD-spelare) i kabinettet. Men även program som låser upp möjligheten att spela upp DVD från en extern SuperDrive. I skrivande stund finns det stöd för Apple OS X från version 10.4.11 till version 10.7.

Apple OS X 10.8 (Mountain Lion) kommer antagligen också få stöd för extern SuperDrive när den kommer, om det nu är ett kriterium? Men vem spelar DVD på sin MBP idag med de… ehum… alternativ som finns? 😛

OptiBay finns att köpa från MCE Technologies och Kullander.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s