Interlude – Del 2

47PFL4047TEn ny TV har införskaffats och därmed förpassat min lilla 22″:are till övrigt bråte på vinden. Det blev en 47″:are från Philips (47PFL4047T) för 5490:- och jag är imponerad! Det som skiljer från min betydligt dyrare Samsung när det gäller bildkvalité är i stort sett betraktningsvinkeln. Ett icke-problem i mitt fall, jag har perfekt bild från varje ände av min soffa 🙂 En sådan ”billig” TV har självklart lite mindre/enklare finesser och ett billigt yttre men räcker gott och väl för mina behov. Dock växte den ur min TV-bänk (som egentligen är ett par väggskåp från IKEA) så jag kände att det var dags att uppgradera även den.

Att hitta en TV-bänk som faktiskt kan husera en hembioutrustning – så som jag vill ha det – är hart när omöjligt. Att hitta en TV-bänk som trots allt uppfyller mina kriterier till ett dessutom någorlunda humant pris är om möjligt en ännu större bedrift, inte ens på IKEA går det – men å andra sidan kostar det skrala utbudet inte en mindre förmögenhet så det finns det utrymme för egenhändig modifieringar.

Ikeas Bestå bygger på en 2 + 1 sektion. Här är första sektionen nästan färdig med hemmabioreceiver och HTPC på plats. Som det kanske framgår så bjuds det inte på speciellt mycket utrymme. Djupet på Bestå är 40 cm. Receivern är 39 cm. Det blir lätt trångt m.a.o. så något måste göras.

130519-0001

Så, det här med modifiering. När man köper Ikea så behöver man inte gråta blod om man behöver sätter kniven i möbeln. Att lyfta ur och i receivern men en knippe kablar är inte alltid det lättaste. Behövde jag bara göra installationen en gång så kanske jag hade försökt klämma in allt en gång för alla men min erfarenhet säger mig att så inte är fallet. Här ett proof of concept på att man kommer åt anslutningarna till både receivern och HTPC.

130519-0002

Här ett annat proof of concept – som avslöjade en annan detalj. Dörrarna går inte att öppna p.g.a. mattan. Jag vill gärna ha en låg TV-bänk och köpte inte ben. Det medföljer skruvbara tassar men dessa höjer bara bänken marginella 7 mm (fullt iskruvade) så…

130519-0003

…lösningen är en sockel hopsnickrad på 5 röda (jo, det tog lite längre tid än så) och målad där det syns. Ibland är det bra att spara överblivna reglar, vinkeljärn och självhäftande filt som golvskydd. Man vet aldrig när det kan komma väl tillhands.

130519-0004

Det blev inget finsnickeri och reglarna är lite skeva, som dom alltid blir om de får ligga ett tag, men min förhoppning är att sockeln inte ska ha en allt för framträdande roll. *håller tummarna*

Stay tuned!

2 tankar om “Interlude – Del 2

  1. Jag läste om din notering-DÅLIG betraktningsvinkel åpå din TV. Ja den är mkt dålig, Det är bara ”One man show” på Philips TV, de andra som sitter på ytterkant i soffan ser Luetzen dimma , kontrasten försninner. Här vinner SAMSUNG!! Har skrivit till Philips men fick ej ngn förklaring…….

    Gilla

    • Vet inte om jag riktigt håller med om att det helt är en ”one man show”. Om det beror på att jag kalibrerat bilden efter bästa förmåga, inte är lika kräsen som du eller om det är rena produktionsskillnader mellan våra exemplar låter jag vara osagt – men som man säger: man får vad man betalar för och denna TV var inte direkt dyr 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s