Det kom ett paket

Som jag nämde i inlägget Storleken har betydelse… så planerar jag att stoppa in en SSD i min MacBook Pro. Tanken är inte att ersätta nuvarande HDD utan att komplettera densamme. Men hur får man plats med både HDD och SSD i en MBP? Jo, genom att plocka bort ODD såklart! På så vis frigör man en 2.5″ plats till förmån för en HDD/SDD i stället.  Men varför sluta där? Ska man ändå dissikera en MBP och lägga ner en massa tid på att skruva bort en helvetes massa skruvar kan man lika gärna göra det värt tiden och uppgradera minnet på samma gång. Så en beställning lades på en vagga (för HDD) och två minnesmduler som fyra dagar senare låg i postfacket!

Lösningen för att kunna montera en SSD/HDD i DVD-spelarens ställe är OptiBay, en vagga från MCE Technologies. Den finns även att köpa från Kullander om man föredrar det. Jag valde dock att beställa från MCE eftersom jag fick både vagga och RAM-minnen för i princip samma peng som bara ger mig en vagga från Kullander. Enkelt val, eller hur?

OptiBay med artikelnummer OBSATA0GB-UNB kostar USD 49.99, c:a 248 kr, att jämföra med 1 295,00 kr hos Kullander som säkert vill ha frakt också.

Jag fick alltså både 8GB RAM och OptiBay för USD 218,94 inklusive frakt vilket motsvarar c:a 1 525 kr i skrivande stund. Och där har vi också anledningen till att jag inte köpte 16GB, jag ville ligga så nära Kullanders pris som möjligt samtidigt som jag inte har upplevt något direkt behov av mer minne. Jag ville helt enkelt se minnesmodulerna som ren bonus! Jag vet, självbedrägeri… men det skiter jag i! 😛

För den som vill se vad som medföljer OptiBay kan kika under Unboxing. Rapport från bypass-operationen kommer, med förhoppingsvis lite benchmarks och bilder, så stay tuned!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s